$(function(){setImageBanner('d34590a0-5776-4072-bed7-396d3c1aadfd','/dyncontent/2023/9/10/6877a336-4605-4016-82f1-943260c5b5b3.jpg',14890,'קראנצו 525-110',525,78,false,46615,'Image','');})

דו"ח מבקר העירייה, אריאל גמליאל, הובא לאישור מועצת העיר וכעת ניתן לחשוף את פרטיו. הדו"ח עסק בביקורת על שתי חברות הבת של עיריית אשקלון: החברה העירונית והחברה הכלכלית. בדו"ח נמצאו ליקויים רבים הקשורים בעבירות בנייה וכן בהתקשרויות עם ספקים חיצוניים

מערכת אשקלונים | צילום: ארכיון, אריאל גמליאל, מבקר העירייה

מועצת עיריית אשקלון התכנסה ביום חמישי לישיבה שלא מן המניין. בין יתר הנושאים שעלו לסדר היום, אושר גם פרוטוקול ועדת הביקורת שהתבסס על דו"ח מבקר העירייה לשנת 2016. בדו"ח השנה החולפת, עסק המבקר בבדיקת החברה הכלכלית והחברה העירונית לתרבות, נוער וספורט (תנו"ס). 

בדו"ח הביקורת הנוכחי, נבדקו עבירות בנייה והסכם התקשרות בין החברה הכלכלית למסעדת ה'זיארה'. בדו"ח נכתב כי אין הסכם כתוב בין העירייה שהינה בעלת הנכס לבין החברה המשכירה אותו. "הסרת ידי העירייה מנכסים ללא מעורבות ופיקוח כלשהו המתבצע על ידה אינם תקינים", כתב המבקר בדו"ח. "יש צורך בפיקוח עירוני על נכסים שברשות העירייה ומעורבותה הן לעניין ניהול המכרזים והן לעניין בניית מבנים והשכרתם”.

החברה הכלכלית הגיבה לטענה זאת: "בין הצדדים גובשו הסכמות שקיבלו את ביטוין בטיוטת הסכם שעל פיה פועלים הצדדים. טיוטה זו טרם נחתמה על ידי עיריית אשקלון. בניגוד לטענת הביקורת, קיים הסכם כתוב המגדיר את יחסי הצדדים ועל פיו פעלו הצדדים".

עוד ציין המבקר בהקשר זה כי במקום בוצעו עבירות בנייה שלא נאכפו על ידי המחלקה המשפטית. "חלו עיכובים משמעותיים בטיפול העירוני בעבירות הבנייה במסעדה, הן בחלוף חמישה וחצי חודשים מיום גילוי העבירה ועד למתן הדו"ח והן בחלוף שנה וחמישה חודשים מיום העברת הדו"ח לטיפול התובעת העירונית ועד להחזרת הדו"ח להשלמת חקירה – ובסך הכול משך שנתיים מיום גילוי העבירה ונכון ליום 1.11.2016 וחרף התעלמות מקבלי הדו"ח מביצוע העבירה – לא ננקטו הליכי אכיפה משפטית על ידי העירייה", כתב המבקר.

הלשכה המשפטית בעירייה הגיבה לטענה זאת: “הדו"ח הגיע אלינו בחודש אפריל 2015, לא סומן כעבירה משמעותית שיש לטפל בה בדחיפות, ולכן הונח עם שאר הדו"חות לטיפול שוטף. כשהוצאתי אותו לטיפול, גיליתי שהדו"ח לא ערוך בצורה המאפשרת להגיש כתב אישום. חומר החקירה לא גילה קשר בין החשודים לבין העבירות. לא פורט מדוע החכ"ל אחראית ומה המצב בשטח. משכך, הוחזר הדו"ח לתיקון והשלמה ביום 28.7.16. זמן הטיפול וההחזרה להשלמת החקירה הוא זמן ממוצע לטיפול בדו"ח. כמו כן, בשנים 2016-2015 הוחזרו 164 תיקים להשלמת חקירה. ביום 8.12.16 הוחזר הדו"ח לתביעה. הייתי בחופשת לידה. התובעת העירונית החדשה עברה על התיק בשנית וגילתה כי ישנן עבירות שונות שנתגלו במועדים שונים, ואילו הדו"ח לא מציין זאת, וכן כי לא בוצעו כל השלמות החקירה שנתבקשו על ידי. משכך, הוחזר הדו"ח להשלמה חקירה בשנית. אציין כי בהתאם למדיניות החדשה, מחלקת הפיקוח אמורה להעביר דו"חות בציון דחיפות הטיפול בהם: עדיפות, שוטף, תחתית".

החברה השנייה שנבדקה בדו"ח היא החברה העירונית לתרבות ולספורט (התנו"ס). המבקר מצא ליקויים רבים בהתנהלות החברה בנושא כספים וכן מול חברת "נימ-גרופ" המפעילה בית ספר לכדורגל בעיר משנת 2014. המבקר מצא כי נעשו העברות כספים בניגוד לחוזה וכן על ידי המנכ"לית לשעבר מבלי חתימה של מורשה נוסף בחברה, וכן אי עמידה בתנאי הסף וכך הוא כותב: "אי עמידה בתנאי הסף של המכרז הנוגעים לרמתם של המאמנים, גביית תשלומים מהחניכים עבור תלבושות בניגוד להסכם ההתקשרות, העברה כספית של 195 אלף שקל מצד החברה העירונית לתרבות נוער וספורט לחברת נימ גרופ באמצעות שימוש לא מורשה בכרטיס מגנטי, והפסד של 127 אלף שקל בשנת 2015 בגין ההתקשרות עם חברת נימ גרופ". עוד מצא המבקר כי: "לא צורפו להצעה שהוגשה ע"י חברת נימ גרופ מסמכים המעידים על עמידה בדרישת הסף של ניסיון באימון בחמש השנים האחרונות לפחות. על אף בקשותיה החוזרות ונשנות של הביקורת, בחברה העירונית לא נמצאו תעודות ופירוש הניסיון של המאמנים המועסקים על ידי נימ גרופ והחברה העירונית לא העבירה אותם לידי הביקורת". עוד נמצא בבדיקה כי "בשנת 2015 החברה העירונית הפסידה 126,996 שקל עקב ההתקשרות עם חברת נימ גרופ. מקור ההפסד הוא בתשלום 195 אלף שקל בגין השתתפות ברכישת ציוד בניגוד לקבוע בנספח ב' להסכם. אם תשלום זה לא היה משולם, היה רווח בשיעור של כ-10 אחוזים".

מנימ גרופ נמסר בתגובה: "ההסכם שנחתם בין החברה העירונית ובין חברת נימ-גרופ כלל, בין היתר, התחייבות מפורשות של החברה העירונית לשאת בכל עלויות הציוד של ילדי בית הספר, ללא שום קשר למספר הילדים הרשומים מדי כל שנת פעילות. בשנת הפעילות הראשונה, סכום הציוד הכולל שנרכש מחברת אל-שרד (יבואנית המותג "לוטו") עבור ילדי בית הספר עמד על סך של 195 אלף שקלים. חשוב לציין שסכום זה אף כלל רכישה חוזרת של פרטי לבוש שנהרסו כליל עקב הצפה שהתחוללה בחדר ההלבשה של האצטדיון המקומי, בו אוחסנו פרטי הלבוש וזאת עקב רשלנות משוועת של האחראים על בנייתו ותפעולו של אותו חדר הלבשה".

"כאמור לעיל, הסך של 195 אלף שקלים הועברו על ידי החברה העירונית לנימ גרופ על מנת להסדיר את החוב שהיה קיים מול חברת אל-שרד בגין הציוד שנרכש עבור הילדים. הסיבה שנימ גרופ היא זו שעמדה מול חברת אל-שרד ולא החברה העירונית נעוצה בניסיון מאוד לא נעים שהיה לחברת אל-שרד עם הכדורגל באשקלון בשנים שקדמו לפתיחת בית הספר לכדורגל, ולכן חברת אל-שרד סירבה בתוקף לעבוד ישירות מול העירייה ו/או החברה העירונית והסכימה לספק ציוד ספורט לילדי בית הספר אך ורק אם נימ גרופ תהיה ערבה לכל עלויות הציוד. בשל כך, נאותה נימ גרופ לעמוד ישירות מול חברת אל-שרד כך שכל החשבוניות יופנו כלפי נימ-גרופ ולא כלפי החברה העירונית, וזאת על אף הסיכון הפיננסי הכרוך במהלך שכזה במקרה ובו החברה העירונית לא תפרע את חובותיה בזמן או בכלל".

"לאחר רכישת כל הציוד עבור הילדים בעבור שנת הפעילות הראשונה, הגישה נימ גרופ את כל החשבוניות באופן מסודר להנהלת החברה העירונית, והחברה העירונית מצידה העבירה כנגד החשבוניות הנ"ל את מלוא הסכום שנדרש לשלם לחברת אל-שרד בגין הציוד הנ"ל. מיד עם קבלת הסכום האמור מהחברה העירונית, העבירה נימ גרופ את מלוא הסכום ובכך סילקה את החוב שהיה קיים מול חברת אל-שרד בגין הציוד שנרכש. נימ גרופ לא שמרה לעצמה ולו שקל אחד בודד מתוך הסכום של 195 אלף שקלים שהועבר אליה בגין סילוק החוב מול חברת אל-שרד. כמו כן, חשוב ביותר לציין שכל החשבוניות וכל ההוכחות בגין העברות הכספים הנ"ל מצויות בידי נימ גרופ ואף הוצגו בעבר למי שהתעניין. כמו כן, ניתן לפנות באופן ישיר לחברת אל-שרד ולאמת את הפרטים ישירות מול הנהלת החשבונות שלה".

"רישום הילדים - ההסכם שנחתם בין החברה העירונית ובין נימ גרופ קבע באופן הברור ביותר שכל הרישום לבית הספר לכדורגל יבוצע על ידי החברה העירונית. לצערנו, בתחילת שנת הפעילות הראשונה, כיומיים בלבד לפני פתיחת האימונים, הודיעו לנו במפתיע נציגי החברה העירונית שהם אינם ערוכים כלל לרישום הילדים. נימ גרופ נאלצה להיערך בעצמה לרישום מהיר ומקצועי של מאות הורים וילדים, לרבות גיוס מיידי של עובדים, רכישת מחשבים, אמצעי סליקה וכד', וכל זאת בכדי שלא לגרום לביטול שנת הפעילות עקב רשלנותה ואי עמידתה של החברה העירונית בהתחייבויותיה הבסיסיות. למותר לציין שנימ גרופ ספגה על עצמה את כל עלויות הרישום באותה שנת פעילות בגובה של עשרות אלפי שקלים".

"כמו כן, חשוב לציין שהעברת אחריות הרישום בשנה הראשונה לחברת נימ גרופ נעשתה על ידי חתימת נספח מתקן בין הצדדים שהסדיר את האמור. בתום אותה שנת פעילות נחתם נספח חדש אשר ביטל את העברת אחריות הרישום לנימ גרופ והחזיר את מלאכת הרישום לחברה העירונית, כפי שהוסכם במקור. בשנתיים האחרונות (שנה שנייה ושלישית) הרישום מבוצע על ידי החברה העירונית ולנימ גרופ אין שום חלק בכך".

"החברה העירונית התחייבה לשאת בכל עלויות הציוד של ילדי בית הספר. ואכן, כך אף היה בשנת הפעילות הראשונה, בה ילדי בית הספר נהנו מציוד שסופק להם ללא תשלום, והחברה העירונית נשאה במלוא העלויות (195 אלף שקלים). לעומת זאת, בשנתיים האחרונות (שנה שנייה ושלישית), החברה העירונית החליטה שהיא לא מתכוונת לשאת יותר בעלויות של הציוד לילדים, וזאת בניגוד כמובן להתחייבויותיה בהסכם מול נימ-גרופ. עקב החלטת החברה העירונית כאמור, הילדים אכן ממשיכים לקבל מדי שנה "תיק לאימונימ ושני סטים מלאים של בגדי אימון", כפי שנרשם בהסכם, אך בשל אי נכונות החברה העירונית לשאת בעלויות הנ"ל (על אף התחייבותם המפורשת), ההורים התבקשו בשנתיים האחרונות לצער נימ גרופ לשאת בעלויות הציוד הנ"ל".

"בהקשר זה, חשוב לציין שנימ גרופ אינה צד להחלטת החברה העירונית שלא לממן יותר את עלויות הציוד ואין ביכולתה של נימ גרופ לשנות החלטות שכאלו מכיוון שהן החלטות פנימיות שנלקחות על ידי מנהלי החברה העירונית. נימ גרופ, מצידה, הייתה שמחה אם הורי בית הספר לא היו נדרשים לשלם כלל עבור ציוד האימונים (כפי שהיה בשנה הראשונה), אך לצערנו אין ביכולתה של נימ גרופ לשנות את החלטת מנהלי החברה העירונית בעניין זה".

"מספר מכתבי התראה נשלחו בשלוש השנים האחרונות לחברה העירונית לשם הבהרת התמונה הכוללת. במהלך התקופה הנ"ל, לא התקבל אצלנו שום מכתב מטעם החברה העירונית אשר הלין על התנהלותנו בצורה כלשהי. נימ גרופ פעלה ופועלת לאורך כל הדרך במקצועיות, ביושר ובשקיפות מלאה, כאשר כל מטרתנו הייתה ונותרה טיפוח הכדורגל והחינוך לספורט באשקלון. כל פעולה שבוצעה על ידי נימ גרופ בהקשר עם בית הספר לכדורגל באשקלון מגובה במסמכים רבים ונשמח כמובן להציגם בפני כל גורם רלוונטי".

מעיריית אשקלון נמסר בתגובה: "אנו למדים את הדו"ח ומסקנותיו ייושמו בהתאם על ידי הגורמים הרלוונטים".


$(function(){ScheduleRotate([[function() {setImageBanner('445a3a71-c7de-45fe-bef2-52f725534e28','/dyncontent/2024/4/14/9ac4a702-5299-4632-9087-af711dcb1bd1.jpg',17419,'מכללת 525-80',525,78,true,46617,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('445a3a71-c7de-45fe-bef2-52f725534e28','/dyncontent/2023/9/10/6877a336-4605-4016-82f1-943260c5b5b3.jpg',14890,'קראנצו 525-110',525,78,true,46617,'Image','');},15]]);}) אשקלונים - המקומון היומי של אשקלון באינטרנט
 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה