מערכת אשקלונים | צילום: דוברות עיריית אשקלון, הבשר שהוחרם 

במחלקה הווטרינרית לא זוכרים כמות גדולה כזו של בשר שהוחרמה בשל תנאי אחזקה ירודים ושאינה ראויה למאכל. המבצע החל בעקבות מידע שהתקבל במשרד הבריאות על מפעל בשר באזור התעשייה הדרומי באשקלון לפיו בחצר המפעל ובמסדרונות ישנה כמות אדירה של בשר בתנאים ירודים.

למקום הגיעו נציגי משרד הבריאות , עובדי המחלקה הווטרינרית ומנהל המחלקה ד"ר גדי שרביט. בחצר המפעל ובמסדרונות נתגלו מאות קרטונים המכילים בשר קפוא שהופשר בתנאים ירודים מאוד. מהמחלקה הווטרינרית נמסר כי מבדיקה מעמיקה התברר כי המפעל התכוון להחזיר את כמות הבשר הזו, שאוחסנה בחוץ, לספק בשל חוסר מקום לאחסון במפעל.

ד"ר שרביט מזהיר: "מדובר בכמות בשר גדולה מאוד שאילו הייתה מגיעה בסופו של דבר למרכולים היה חשש גדול מאוד לבריאות הציבור. יש לקנות בשר רק מחנויות ומרכולים בעלי רישיון עסק, יש לבדוק אם הבשר בר תוקף ואם הוא נמצא בתנאי קירור מתאימים. על כל חשד לאחזקת בשר בתנאים לא ראויים יש להתקשר למוקד 106 ואנו נדאג לטפל בנושא".

ראוי לציין כי המחלקה הווטרינרית עורכת ביקורות יזומות ופתע במרכולים ועד כה הושמדו עשרות טונות של בשר ודגים שהוחזקו בתנאים ירודים.