סיון סבג-אסולין | צילום: מערכת "אשקלונים", מסעדת הנצחון 

חשבון בבקשה: אחד מעוגני התרבות והבילוי של אשקלון, "מסעדת הניצחון", עומד בפני סגירה. זאת לאחר 70 שנות פעילות מיום הקמת העיר ועד היום. אין אשקלוני שחי וגדל כאן שלא שמע על המסעדה או ביקר בה. המסעדה, שאינה כשרה, הפכה להיות מוקד בילוי בעיקר בשבתות למבלים מכל הארץ שאוהבים את האוכל הרומני ובמיוחד את הקבב המסורתי שהוגש בה כל השנים. 

מסעדת הניצחון זכתה לקבל סיקור אוהד וביקורות מעולות ממבקרי מסעדות באמצעי התקשורת. שמה של המסעדה הלך לפניה ובימיה הטובים יזכרו וותיקי העיר שהתור מחוץ למסעדה התארך משבת לשבת. לפני כארבע שנים החל לשכור את המקום רודי סורוג'יו מהבעלים שהקים את המסעדה שייע לייבושור. סורוג'יו, עובד במקום כ-24 שנה כאשר כאמור ב-4 השנים האחרונות הוא מנהל אותה.

כעת הוא מספר שהוא נאלץ לעזוב בשל הנטל הכלכלי מחד וירידת מספר המבקרים מנגד. "הזמנים הפכו להיות קשים", סיפר רודי בשיחה עם "אשקלונים". "יש יותר מדי הוצאות כבדות, ארנונה יקרה מאוד והקליינטורה היא לא מה שהייתה פעם. אנחנו עכשיו מבקשים לנוח קצת ואולי נפתח במקום אחר עסק שנמכור רק את הקבב שלנו שהוא מיוחד ואין כמוהו בארץ. אני בכל מקרה מנהל כאן 4 שנים ומה שיחליטו לעשות בעלי המקום אחרי שאני ילך, זה כבר אני לא יודע". 

השמועה בדבר סגירת המסעדה התפשטה במהרה ורבים העלו זכרונות מהמסעדה המיתולוגית ואף הביעו צער על הכוונה לסגור אותה. ייתכן ובעלי המסעדה השייכת למשפחת לייבושור, ימצאו שוכר חדש שיפעיל את המקום, אבל בינתיים עד שזה יקרה בשבוע הבא רודי כבר לא יהיה שם.