חומרים:

לקציצות:

500 גרם בשר בקר טחון (כתף 5)

בצל בינוני

2 ביצים

שן שום כתושה

3 כפות פירורי לחם

1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה

1/2 כפית כמון

1/4 כפית כורכום

כפית שטוחה של פפריקה

כפית שטוחה של פלפל שחור

כפית שטוחה של מלח

לרוטב:

2 כפות שמן קנולה

2 בצלים בינוניים חצויים ופרוסים לאורכם

פלפל אדום בינוני חתוך לקוביות

2 גבעולי סלרי פרוסים דק

2.5 כוסות גרגירי חומוס מבושלים

כפית שטוחה של כורכום

כפית שטוחה פלפל שחור

2.5 כוסות מים רותחים

כפית מלח

אופן ההכנה:

  1. מערבבים בקערה את כל החומרים לקציצות ומעבירים למקרר למשך כחצי שעה.
  2. מחממים תנור לחום 180 מעלות.
  3. יוצרים כדורים מתערובת הבשר ומשטחים מעט.
  4. מניחים נייר על גבי תבנית אפייה ובוזקים מעט שמן. מעל מניחים את כדורי הקציצות, ואופים בתנור במשך 10-15 דקות עד להזהבה. מוציאים מהתנור ומצננים מעט.
  5. מכינים את הרוטב, מחממים בסיר את השמן, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים את הפלפל, הסלרי וממשיכים לטגן עד שהירקות מתרככים. מוסיפים את גרגירי החומוס והתבלינים ומערבבים. ולבסוף מוסיפים את המים הרותחים ומרתיחים כ- 2 דקות.
  6. מוסיפים את קציצות הבשר לסיר ומבשלים כחצי שעה נוספת על אש בינונית ומידי פעם יוצקים מהרוטב על גבי הקציצות.
  7. מכניסים את הסיר לתנור שחומם ל-180 מעלות למשך 10 דקות.

***קלוריות למנה: 250 קק"ל**

**התמונה להמחשה בלבד