רכיבים:

1/2 כוס קוואקר

1/3 כוס קמח מלא אפשר גם כוסמין

1 כוס חלב 3%

1 ביצה בינונית

1 כף סוכר

1 כפית תמצית וניל

1/8 כפית מלח

1/4 כוס שקדים קצוצים

להגשה:

כפית סילאן

פירות חתוכים כגון: תפוח עץ, אפרסק, פירות יער

גביע יוגורט טבעי עד 3% שומן

אופן ההכנה:

  1. טוחנים את השקדים יחד עם הקוואקר במעבד מזון לקבלת מרקם קמחי.
  2. בקערה מערבבים את התערובת הקמחית יחד עם שאר המרכיבים ומערבבים היטב עד ליצירת בלילה חלקה.
  3. מחממים מחבת טפלון ויוצקים כף הגשה כל פעם מהבלילה לקבלת הפנקייק והופכים לצד השני לאחר הפרדות הקצוות של הפנקייק מהמחבת.
  4. מוציאים ומניחים את הפנקייק בצלחת.
  5. מגישים עם צלוחית קטנה של פירות חתוכים ויוגורט.

בתאבון!