מצרכים:
500 מ"ל שמנת מתוקה
3 חלמונים
3 כפות סוכר
2 כפות דבש
350 גרם שוקולד מריר
2 כפות מיץ תפוזים

לבסיס;
פקאנים מסוכרים

שכבת שוקולד;
100 מל שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד מריר

אופן ההכנה;
מקציפים במיקסר שמנת מתוקה לקצפת במרקם יוגורט - רכה אך מעט יציבה ושומרים במקרר מכוסה בניילון נצמד.
בקערה נפרדת נקציף חלמונים וסוכר במהירות גבוהה עד להיווצרות מרקם מוס צהבהב. במיקרוגל נחמם את הדבש בפולסים של 10 שניות עד שירתח ונוסיף למיקסר עם הביצים והסוכר תוך כדי הקצפה.
בינתיים ממיסים את השוקולד ומקפלים אותו לתערובת החלמונים.
התערובת תהיה מעט קשה - הוסיפו את מיץ התפוזים וכשליש מכמות השמנת ששמנו במקרר וטרפו היטב במטרפה, כאשר המסה אחידה, הוסיפו בעזרת לקקן בתנועות קיפול את יתרת השמנת לקבל מרקם אחיד ויפה.
 

הרכבת המנה ;
שוברים גס פקאנים מסוכרים ומניחים בתחתית הכוס, עליהם מוזגים כמעט עד הסוף את המוס שלנו (עבדו בזריזות לפני שהכל יתייצב) אני ממליצה להכין את הכוסות עם הפקאנים לפני הכנת המוס.
והכניסו הכל למקפיא לכ-40 דק לפחות.
המיסו את השמנת והשוקולד של שכבת השוקולד לקרם אחיד- הוציאו את הכוסות מהמקפיא ומזגו בעדינות על כל כוס מעט ציפוי.
ניתן לקשט בשוקולד לבן מגורד או בכל מה שמתחשק לכם.
את הקינוח נשמור במקפיא - אני ממליצה להוציאו כ-10 דק' לפני ההגשה :)
בשביל לשנות את המתכון לפרווה ניתן להשתמש בשמנת צמחית ;)

חג שמח ;)